Ce exchange-uri sa folosim pentru a investi in crypo?

de | 6 apr. 2022 | 2. Despre Crypto, Uncategorized

Ce Exchange-uri sa folosim pentru a investi?

Te salut si bine te-am regasit la următoarea lecție foarte importanta când vine vorba de investiții.

Vasy e aici și vreau sa iti fac niște recomandări pe care le-aș fi vrut și eu înainte sa pierd niște bani pe anumite exchange-uri pe care le-am testat și unde m-am “ars”.

O sa încep prin a-ți spune ce este un exchange și de câte tipuri este.

Foarte multa lume foloseste Exchange-uri dar nu stiu cum functioneaza sau de cate tipuri sunt acestea

Exchange-urile sunt de 2 tipuri.

Centralizate și Descentralizate.

Care sunt diferențele dintre un exchange centralizat și unul descentralizat.

Majoritatea acestora sunt centralizate, fapt pentru care prezintă niște avantaje printre care se numără : lichiditatea și volumul mare cu care se poate comercializa pe diverse active. Puterea și rapiditatea acestuia, care reprezintă un altfel de avantaj.\

Partea nasoala la aceste exchange-uri este ca tranzacțiile sunt controlate și aprobate doar de un organ central. Totodata recomand sa aveți grija de CEX ( prescurtarea de la centralizat ), folosiți pentru ca exista și posibilitatea ca acestea sa fie victimele unor atacuri cibernetice.

Ce presupune un schimb descentralizat sau un astfel de exchange.

Aceste schimburi de active economice se realizează folosindu-se de tehnologia blockchain. Aceste schimburi se realizează independent între doi sau mai multi clienți fără sa fie necesar un intermediar în regim peer-to-peer ( p2p ). Este un avantaj destul de mare mai ales pentru traderii profesioniști, pe scurt, scutesc taxele de tranzacționare. Eu pot trimite oricui fara ca monedele mele sa treaca printr-o platforma de intermediere ( banca ).

Atacurile cibernetice sunt reduse aici deoarece sunt folosite semnături digitale pentru a autoriza o Tranzacție. Fiindcă nu exista părți terțe , platformele descentralizate nu au nevoie de informațiile tale personale pentru a-ți permite sa tranzacionezi, totul este public pentru ca asta e Frumusețea blockchain-ului.

Desi majoritatea dintre noi tranzacționăm pe platforme centralizate uite ce platforme sa nu folosești, și uite ce iti recomand.

Nu iti recomand sa folosești Aplicația Revolut pentru tranzacționare, nu cât timp ești aici pe platforma deoarece prezintă mai multe dezavantaje: tranzacțiile sunt comisionate destul de scump, deci taxe mari, nu poți transfera monedele într-un hot sau Cold wallet ( de care o sa discutam ), și nu deții monedele practic.

Ca si avantaje, este ușor de folosit, dar nu merita la un anumit nivel.

Trecand la subiect ce iti recomand și ce folosesc eu, tot un CEX, este BINANCE.

Desi are o interfața putin mai avansata, Binance, este cel mai mare exchange cunoscut și pare cel mai sigur pana în momentul de fata, desigur.

Ca si avantaje, este mai ușor de folosit atunci când te obișnuiești cu platforma.

Te ajuta la grafice în cazul în care vrei sa vezi piața și vrei sa faci anumite trase-uri.

Poti transfera imediat monedele pe un hot/cold wallet.

Te autentifici de fiecare data cu 2 factori, și ai nevoie neaparat de e-mail / telefon.

Au fees micute, in comparatie cu Revolut de exemplu și poți pune cu transferul bancar chiar cu 0 comision.

Daca nu ai cont deja pe un exchange, iti voi lasă un link de referral unde vei primi și un bonus secret.
https://accounts.binance.com/ro/register?ref=130881462

Multumesc!

Sper ca te-a ajutat!

0 Comentarii

Postări similare

BITCOIN VS BTC CASH

BITCOIN VS BTC CASH

Daca te uiti atent in piata, vei vedea ca pe langa Bitcoin (cel clasic, simplu), mai exista si alte versiuni. Spre exemplu Bitcoin cash. La fel si la Ethereum. Daca te uiti prin lista criptomonedelor, vei observa ca ETH are un fratior mai mic numit Ethereum Classic. ...

ARGINTUL 2.0 Sau litecoin

ARGINTUL 2.0 Sau litecoin

Azi vorbim despre o criptomoneda care a fost supranumita “Argintul 2.0”. Este vorba de Litecoin (LTC). Aceasta a fost creata in 2011 de catre Charlie Lee, fostul inginer de la Google.    Charlie Lee este un om de stiinta in domeniul calculatoarelor si un...