Analiza Bitcoin – Moneda tuturor

de | 28 apr. 2022 | 4. Analiza Proiecte

Faptul că sunteți aici, îmi oferă un plus de motivație în a continua seria de articole/lecții cu care v-am obișnuit.

Iată că a venit timpul să analizăm BTC astăzi, 28 aprilie 2022.

            Piața este într-o continuă scădere în momentele acestea din lună și chiar dacă prezintă semne de revenire, se pare că tot în jos ne îndreptăm.

E de bine sau de rău?

            Întrebarea poate primi un dublu răspuns, în funcție de investitorii la care ne raportăm și la acel mindset dominant pentru fiacare dintre ei: pentru cei care investesc pe termen lung reprezintă un beneficiu, o perioadă oportună, pe când pentru noii investitori, adică cei aflați la început, reprezintă un lucru teribil.

 

Este un moment de acumulare?

 

            Probabil că da, dacă ai luat la prețuri mai mari în trecut, poți face DCA ( Dollar Cost Average ), despre care am tot discutat în lecțiile precedente.

            Dacă doriți să știți care ar fi recomandarea mea pentru voi în momentul prezent, vă sugerez să luați un cocktail și să mergeți pe o plajă liniștiți. În mod evident am glumit.

Sfatul pe care vi-l pot da, având în vedere că ne îndreptăm în jos, cel puțin acum, este acela de a strânge bani și de a cumpăra la scăderi din ce în ce mai mari.

 

Acestea fiind spuse, să ne deplasăm atenția spre ceea ce face Bitcoin.

            La un “preț” de aproximativ 39 de mii de dolari în momentul de față, (care se poate schimba în zilele următoare), el dă semne de stagnare în ultima vreme. În ciuda acestui fapt, actualmente s-au cumpărat în cantități mari: peste 1800 bucăți în doar câteva zile (și nu mă refer la retail).

 

            Suntem manipulați de instituții și de bogați, iar noi suntem doar niște investitori de retail. Prea mici ca să ne dăm cu părerea sau măcar să mutăm o fracție din Bitcoin, nu ne rămâne decât să ne adaptăm.

 

Putem face bani cu BTC ( Bitcoin ) dacă este aproape 40.000 de dolari o bucată? Desigur că putem.

Ce își propune?

 

            Bitcoin este cosiderat de unii un instrument cu care s-au îmbogățit foarte mulți oameni, iar de alții este considerat Aurul 2.0 în variantă digitală.De aici, reiese că el își propune să fie, pe de o parte store of value, iar pe de altă parte, își propune să creeze un nou sistem financiar.

 

De cine a fost conceput?

            Meritul îi aparține lui Satoshi Nakamoto, un om, o persoană sau grup de persoane care a / au avut ca scop descentralizarea și crearea unui nou sistem nebancar care să ofere oamenilor siguranță, viteză si rapiditate, dar și costuri mici de tranzacționare. Pe scurt,un sistem rapid și cât mai ieftin.

 

Va ajunge la 1.000.000$?

            Fără a fi un sfat financiar, consider că este posibil din mai multe considerente.

            Adopția este de aproximativ 1-3% din populația globală care a deținut sau deține o cryptomonedă sau mai multe.Deci, șanselele ca în 10 ani să vedem mai multe zerouri la BTC sunt destul de mari sau poate se va duce la câțiva cenți și toată piața va fi un haos. ( Joking ).

            Părerea mea este că reprezintă un moment bun de acumulare, chiar dacă investiția este de 10$. Dacă pe aceștia îi investești săptămânal, vei ajunge la o investiție lunară de peste 40$, de exemplu, iar într-un an de 500$, doar dacă economisești banii de cafea, la un 2x la BTC vei avea 1000$.

Tu ce parere ai de BTC?

Vă prezint mai jos și câteva detalii tehnice:

Capitalizare de piață

$759,471,160,345

2.09%

Fully Diluted Market Cap

$838,321,571,607

2.09%

Volum

24h

$31,685,212,043

8.74%

Volume / Market Cap

0.04121

Fond în circulație

19,024,793.00 BTC

91%

Fond maxim

21,000,000

Fond total

19,024,793

  • bitcoin.org
  • Explorers
  • Community

            Dacă aveți și doriți să împărtășiți păreri și impresii legate de proiect, v-aș ruga sa lăsați un comentariu.

0 Comentarii

Postări similare

BITCOIN VS BTC CASH

BITCOIN VS BTC CASH

Daca te uiti atent in piata, vei vedea ca pe langa Bitcoin (cel clasic, simplu), mai exista si alte versiuni. Spre exemplu Bitcoin cash. La fel si la Ethereum. Daca te uiti prin lista criptomonedelor, vei observa ca ETH are un fratior mai mic numit Ethereum Classic. ...

ARGINTUL 2.0 Sau litecoin

ARGINTUL 2.0 Sau litecoin

Azi vorbim despre o criptomoneda care a fost supranumita “Argintul 2.0”. Este vorba de Litecoin (LTC). Aceasta a fost creata in 2011 de catre Charlie Lee, fostul inginer de la Google.    Charlie Lee este un om de stiinta in domeniul calculatoarelor si un...