Blockchain-ul este cheia în Crypto

de | 2 apr. 2022 | 2. Despre Crypto

Majoritatea oamenilor noi care vin la mine și mă întreabă, Desi nu au vagă idee despre crypto, ma întreabă: “ în ce moneda sa investesc”,” am suma X, zi-mi o moneda sa fac repede 2-3x”. Totuși eu am zis sa le răspund frumos, sa nu ignor, ca probabil așa am fost și eu la început.

E ca si cum ai vrea sa treci direct la facultate, fără sa fi mers la liceu măcar. Și atunci ii întreb: Cât timp ți-ai alocat pentru documentare, învățat, educație pe partea asta.

Aud întrebări de la : “Lasă ca am auzit eu ca se fac bani”, pana la : “ Vreau doar un venit suplimentar, dar nu mă interesează sa știu prea multe”, “ Am auzit ca se fac bani cu Bicoins”.

Si de aici trag concluzia ca foarte multi oameni pierd în crypto, pe buna dreptate, nu ca s-au luat după vreun influencer. (Și atunci trebuie sa iti faci propriul research DYOR, nu firma de parfum),ci pentru ca nu se educa, crezând ca e noroc, ca la Casino.

Deci, sa începem.

Cel mai probabil ai venit recent pe platforma și te felicit pe aceasta cale. Dar ești aici nu sa arunci cu banii aiurea, ci sa investești pe termen mai lung, dar cel mai important sa înveți sa investești.

De aceea îmi doresc sa te învăț bazele crypto, pentru început, apoi sa iti ofer strategii de investiții.

Azi discutam despre BlockChain. Ce este, ce rol are și cum funcționează.

Blockchain este o bază de date distribuită care este partajată între nodurile unei rețele de calculatoare. Blockchain este tehnologia ce securizează stocarea de criptomonede, tranzacțiile între criptomonede și relațiile informatice ce susțin scopul fiecărui proiect criptografic.

Practic discutam de ceva ce se afla în spatele unui coin (Bitcoin), nu de proiect în sine, ci de tehnologia la baza căruia sta proiectul.

Blockchain stochează informațiile electronic în format digital. 

Deci sinergia se produce în spatele unui proiect, printr-un proces complex bazat pe noduri.

Imagineaza-ti un lant alcătuit din zeci de zale, iar la îmbinarea fiecărei zale, este un nod, un se întâmplă un proces.

Cel mai mare avantaj al blockchain-ului, după părerea mea, este faptul ca oricine parte avea acces prin anumite site-uri din domeniu ( bscscan, exemplu pe BEP20 ), sa vadă dacă s-a efectuat sau nu tranzacția.

Cu alte cuvinte: Bitcoin reprezintă un blockchain, o baza de date .În loc că să fie stocate pe un server central ce poate fi accesat de toți utilizatorii, înregistrările de pe blockchain sunt stocate pe computerele utilizatorilor de peste tot din lume.

Acest fapt face din blockchain o bază de date distribuită cu o arhitectură peer–to–peer. “Distribuit” înseamnă că datele sunt stocate în locații multiple iar “peer–to–peer” înseamnă că nu există o autoritate centrală care deține o copie master a datelor.

Tehnologia Blockchain face datele private, permanente și verificabile. Înregistrarea datelor și tranzacțiilor este publică, însă criptarea le protejează de privirile indiscrete și alterare. De aceea blockchain–ul Bitcoin este adesea menționat ca “registrul deschis” al Bitcoin.

Hashing–ul și criptarea consumă multe resurse de calcul. Este un proces încet. În toată lumea, întreaga rețea de Blockchain a Bitcoin este limitată la un nivel de procesare de de 4,6 Tranzacții Per Secundă. Companiile de carduri de credit procesează în mod obișnuit o medie de 1.700 Tranzacții Per Secundă și susțin că au capacitatea de a suporta 56.000 TPS.

 

Limita de 4,6 TPS este principala sursă a problemei de scalabilitate a Bitcoin iar informaticienii lucrează constant să îmbunătățească asta.

Se spune că rețeaua de computere care validează tranzacțiile cu Bitcoin consumă mai multă electricitate decât Elveția.

Multe din nodurile de validare a tranzacțiilor Bitcoin dețin întregul blockchain, care în prezent este de aproximativ de 250 GB de date. Aceste mai sunt cunoscute ca noduri depline. Rețeaua de asemenea include noduri SPV care realizează o verificare simplificată a plății. Nu există nici o cale directă de numărare a nodurilor.

Un website numit Bitnodes furnizează un număr actualizat de noduri care se află în prezent online și care pot fi accesibile, însă o căutare rapidă pe Google demonstrează că experții furnizează estimări ale numărului de noduri între 6.000 și 200.000. Nimeni nu știe cu adevărat câte sunt de fapt.

Acum, revin la tine cu o întrebare. Tu de fapt în ce investești? În Blockchain, în proiect sau în coin?
Desi tu cumperi un coin la o valoare X, de fapt investești în proiect, în ce reprezintă și ce face acel proiect.
O sa vreau sa mai revenim la aceste noțiuni care par foarte tehnice, dar care sunt de o importanta maxima.

Inainte sa încheiem subiectul. Scrie-mi mai jos, tu investesti în Coin sau în Proiect?
Un feedback m-ar ajuta mult.

Cu spor, Vasy!

5 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Postări similare

BITCOIN VS BTC CASH

BITCOIN VS BTC CASH

Daca te uiti atent in piata, vei vedea ca pe langa Bitcoin (cel clasic, simplu), mai exista si alte versiuni. Spre exemplu Bitcoin cash. La fel si la Ethereum. Daca te uiti prin lista criptomonedelor, vei observa ca ETH are un fratior mai mic numit Ethereum Classic. ...

ARGINTUL 2.0 Sau litecoin

ARGINTUL 2.0 Sau litecoin

Azi vorbim despre o criptomoneda care a fost supranumita “Argintul 2.0”. Este vorba de Litecoin (LTC). Aceasta a fost creata in 2011 de catre Charlie Lee, fostul inginer de la Google.    Charlie Lee este un om de stiinta in domeniul calculatoarelor si un...